Danube Energy+

Šta je cilj Danube Energy+ projekta?

Opšti cilj projekta Danube Energy+ je da se stvori optimalno okruženje koje će podržati mlade inovatore da postanu pioniri promena u oblasti energetske efikasnosti pokrećući visoko inovativne startape u dunavskoj makro-regiji.

Razvijanje Danube Energy+ ekosistemskog paketa projekat treba da pruži podršku mladim inovatorima i preduzetnicima koji žele da razvijaju nova rešenja i proizvode, prvenstveno iz oblasti energetske efikasnosti.

Danube Energy+ ekosistemski paket je inovativni sistem obrazovanja ključnih aktera i biće razvijen obrazovnom interakcijom između projektnih partnera i inkluzivnog procesa dizajna koji uključuje regionalne i nacionalne javne uprave, univerzitete, MSP i aktere koji podržavaju poslovanje.

Jedinstveno je sastavljen od dva glavna elementa
Najbolje prakse, modeli i iskustva u identifikaciji i motivaciji pojedinačnih mladih inovatora u regionalnim ekosistemima I njihovoj povezanosti sa akterima ekosistema
Razvijanje Danube Energy+ alata za pred-akceleratorsko učenje koje će razviti kapacitete mladih inovatora za započinjanje uspešnih startapa. Obrazovni sistem će biti pilotiran u 9 zemalja.
Projektni partner iz Srbije je udruženje građana SEE ICT, dok je pridruženi strateški partner Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Pored Srbije, u projektu učestvuju partneri iz 8 evropskih država: Nemačke, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Bugarske, Češke i Ukrajne.

Projekat Danube Energy+ je kofinansiran od strane različitih fondova Evropske unije (ERDF, IPA, ENI)